Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Συνεργασία με την Apple επιδιώκει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών


Λίγο καιρό πριν, έγγραφα άρθρο για την Apple και τη Προσβασιμότητα, και το έργο που έχει επιτύχει όχι μόνο εφαρμόζοντας αλλά προωθώντας τη προσβασιμότητα – ή καλύτερα τη συμμετοχικότητα. Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤΥ) έθεσε ευθέως από το Blog της ότι επιδιώκει να αναπτύξει συνεργασία με την Apple ώστε όλες οι εφαρμογές να είναι προσβάσιμες για τους τυφλούς ανθρώπους, και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα αυτή και στην περίπτωση αναβαθμίσεων των εφαρμογών.

Η Apple ξεχώρισε σε αυτό, ίσως επειδή είναι ο ηγέτης της αγοράς. Όπως ακριβώς και τα περιβαλλοντικά κινήματα έκαναν την εταιρεία να ξεχωρίσει στο παρελθόν. Είναι η ίση και αντίθετη αντίδραση στους τίτλους των ειδήσεων όταν η εταιρεία κυκλοφορεί ένα iPhone ή ένα iPad.
Η όλη ιδέα είναι “ό,τι χαράσσει η Apple, οι υπόλοιποι το ακολουθούν”.
Στο παρελθόν, παρόμοιες κινήσεις παρακινούσαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της εταιρείας, επειδή ενδιαφέρονταν σε βάθος γι’ αυτά τα ζητήματα. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να πω αν αυτά αποτελούν κίνητρο και για άλλους πέρα από την Apple. Αντί να εστιάζουν στην σημασία που η Apple το θεωρεί ως ανταγωνιστική πρόκληση, ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της το βλέπουν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα – κάτι το οποίο τους επιτρέπει να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα αγνοώντας πράγματα, ενώ τα μάτια είναι όλα στραμμένα στην Apple.
Νομίζω ότι είναι δύσκολο να το αμφισβητήσει κανείς, ωστόσο όλοι οι μεγάλοι παίχτες όπως η Google, η Microsoft, η BlackBerry, η Samsung, η Amazon και άλλοι θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης. Δεν αρκεί μόνο ένας πωλητής για να υφίσταται πραγματική προσβασιμότητα και συμμετοχικότητα. Ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν Android ή Chome OS, άλλοι Touch Wiz ή Sense, Windows ή Windows Phone, Fire OS ή BB10., δεν θα έπρεπε να βιώνουν το ίδιο επίπεδο εμπειρίας σε σχέση με αυτό που οι χρήστες OS X και iOS απολαμβάνουν;
Παρόλο που υπάρχουν πολλές δυσκολίες σε σχέση με την πολιτική, τα πρότυπα και τις διαδικασίες της ΕΟΤΥ σχετικά με τις απαιτήσεις των εφαρμογών, παραμένουν ακόμη αναπάντητα τα ερωτήματα από την ομοσπονδία σχετικά με την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας της φύσης των εφαρμογών για τυφλούς.
Τελικά, η προσβασιμότητα δεν σημαίνει απλά να δημιουργήσεις ένα iPhone, iPad ή Mac που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν τυφλό, ή έναν κωφάλαλο, ή από άτομα με αυτισμό, ή από πολύ νέα άτομα, ή από ώριμα σε ηλικία άτομα, ή από ανθρώπους που η τεχνολογία εξακολουθεί να αποτελεί μια πρόκληση μετά και από πολλές δεκαετίες.
Σημαίνει να δημιουργήσεις μια συσκευή iPhone, iPad ή Mac που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους!

Πηγή: appleteam.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!