Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ταξιδιωτικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε!


Είστε σίγουροι πως κάθε φορά που ταξιδεύετε σε ένα τόπο γνωρίζετε τα πάντα; Υπάρχουν πληροφορίες, ειδήσεις αλλά και συνήθειες που αν δεν τις βιώσετε δεν μπορείτε να γνωρίζετε.

Τι είναι αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε;

 Στο Αζερμπαϊτζάν το πιο δημοφιλές ποτό είναι το τσάι, με τα chaikhanas να είναι ένα σταθερά δημοφιλές σημείο συνάντησης.

 Το γνωρίζατε ότι το Σικάγο διαθέτει το μοναδικό ποτάμι που ρέει προς τα πίσω; Η ροή του αντιστράφηκε από τους μηχανικούς πριν από περίπου εκατό χρόνια για λόγους υγιεινής.

Το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη περιλαμβάνει την καλύτερη γκαλερί παγκόσμιας τέχνης της Ρωσίας. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1764 όταν η Μεγάλη Αικατερίνη αγόρασε μια συλλογή από 255 έργα ζωγραφικής και σήμερα στεγάζει πάνω από 2.7 εκατομμύρια εκθέματα.

Η Τζαμάικα ήταν η πρώτη χώρα στη Δυτική Περιφέρεια που κατασκεύασε σιδηροδρομικό σύστημα, ακόμη και πριν τις ΗΠΑ!

- Όταν είστε στις Βρυξέλλες, η αρωματική μυρωδιά από τις φρεσκοψημένες βάφλες υπάρχει διαρκώς στον αέρα. Άλλωστε είναι το μέρος όπου δημιουργήθηκε η παγκοσμίως διάσημη βελγική βάφλα.

 Το παλαιότερο πανεπιστήμιο στη Βρετανία δεν είναι αυτό του Cambridge, αλλά της Οξφόρδης. Ιδρύθηκε το 1209 και αποτελείται από 31 ανεξάρτητα κολέγια.

- Η Πόλη του Μεξικού βυθίζεται κατά μέσο όρο 10 εκατοστά το χρόνο, 10 φορές δηλαδή πιο γρήγορα από τη Βενετία.

- Κάθε μέρα περίπου 3 χιλιάδες ευρώ ρίχνονται στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και συγκεντρώνονται το βράδυ για να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η Βενετία δε διαθέτει αποχετευτικό σύστημα. Όλα τα απόβλητα ρέουν στα κανάλια και ξεπλένονται στον ωκεανό με την παλίρροια.

Πηγή: touristorama.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!