Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κρουλ & Σίλεσεν, η αποθέωση της ομαδικότητας!


Μπορεί να θεωρούσε τον Λάκη Στεργιούδα καλύτερο τερματοφύλακα, αλλά όταν ερχόταν η ώρα των πέναλτι τον έκανε αλλαγή και έβαζε κάτω από τα δοκάρια τον Χρηστίδη.

Η μεγάλη δικαίωση του Φάντροκ και του Χρηστίδη ήρθε τη σεζόν 1976-77 όταν η ΑΕΚ απέκλεισε την ΚΠΡ στα πέναλτι μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια ανατρέποντας το 3-0 του Λονδίνου, στέλνοντας το ματς στην παράταση και τα πέναλτι.

Αυτή την εισαγωγή την έκανα μόνο και μόνο για να τεκμηριώσω ότι η αλλαγή του Γιέσπερ Σίλεσεν (της Νιούκαστλ) με τον Τιμ Κρουλ (του Άγιαξ) Φααν Χάαλ στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο ικανότατος Ολλανδός κόουτς είχε στην άκρη του μυαλού του την διαδικασία του πέναλτι. Γνώριζε ότι την Κόστα Ρίκα την έφτασε στους 8 του Μουντιάλ ο Κέιλορ Νάβας και έπρεπε να έχει κι αυτός απάντηση, αν η πρόκριση κρινόταν στα πέναλτι.

Ο Νάβας πράγματι έκανε για μια ακόμα φορά την δουλειά του με εξαιρετικό τρόπο. Κράτησε στο μηδέν την Ολλανδία των 12 γκολ (στα 4 προηγούμενα ματς) και πέτυχε να διατηρήσει την Κόστα Ρίκα αήττητη στη Βραζιλία!

Ο Φάαν Χάαλ όμως, απέδειξε ότι είναι ένας κανονικός προπονητής. Παρά το γεγονός ότι στο 118΄ ο Σίλεσεν σώζει την Ολλανδία στο τετ-ατετ με τον Ουρένια, στο 119΄ τον κάνει αλλαγή και στέλνει κάτω από τα δοκάρια τον θηριώδη Τιμ Κρουλ.

Ο Κρουλ λοιπόν, έκανε ότι έκανε ο Νάβας στο ματς με την Ελλάδα και κάτι παραπάνω. Απέκρουσε δύο πέναλτι και στέλνει την Ολλανδία στους 4 κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι.

Ήταν ένας αγώνας αποθέωση για το νούμερο 1 του ποδοσφαίρου, τους τερματοφύλακες, αλλά και τον προπονητή των Ολλανδών.
Για το Νάβας τα έχουμε ξαναγράψει. Τον Φάαν Χάαλ τον ξέρουμε. Γι' αυτό άλλωστε τον πήρε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αποθέωση σε όλο της το μεγαλείο ήρθε από τους δύο Ολλανδούς γκολκήπερ. Από τον Σίλεσεν και τον Κρουλ. Γιατί όχι μόνο ο πρώτος δεν κατέβασε τα... μούτρα που έγινε αλλαγή στο 119΄, αλλά ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε και έδωσε συγχαρητήρια στον Κρουλ για το επίτευγμά του.

Και ο Κρουλ από την άλλη, ξέρει καλά ότι και με την Αργεντινή θα είναι στον πάγκο και βασικός τερματοφύλακας της Ολλανδίας θα είναι ο Σίλεσεν.

Αυτά για όσους πιστεύουν ενδεχομένως ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίζει μονάχα ένας! Όχι, 9 στις 10 φορές στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες και οι παίκτες που έχουν στο μυαλό τους ότι το άθλημα είναι ομαδικό!

Πηγή: sportdog.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!