Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με σταυρό κι όχι με λίστα οι ευρωεκλογές αποφάσισαν Σαμαράς – Βενιζέλος


Με σταυρό και όχι με λίστα θα γίνουν οι φετινές ευρωεκλογές όπως αποφάσισαν – σύμφωνα με πληροφορίες - στην έκτακτη σύσκεψη που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της λίστας των ευρωψηφοδελτίων σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα διπλασιαστεί και ο αριθμός των υποψηφίων, αφού από 21 που είναι σήμερα, θα αναγράφονται στα ευρωψηφοδέλτια 42.

Αυτό που παραμένει άγνωστο για την ώρα είναι το πόσους σταυρούς θα δικαιούται να βάλει ο κάθε ψηφοφόρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι περισσότεροι από δυο.

Άμεσα, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Άλλωστε, χθες μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε για τις ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο να γίνουν με «σταυρό», δεν είχε αποκλείσει τίποτα: "Σε πολλές χώρες υπάρχει. Ο,τιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό, δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί, θετικό είναι", είπε.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!