Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία για την Ελλάδα ο Νίκος Πολυχρονίδης


Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε στην προκριματική φάση, ο Νίκος Πολυχρονίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της Ελλάδας στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε στο άλμα με σκι, ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα του ολυμπιακού προγράμματος.

Ο 24χρονος αθλητής αγωνίστηκε στον προκριματικό του άλματος με σκι από χαμηλό βατήρα, όπου κατετάγη 48ος με 85 βαθμούς, ενώ προσγειώθηκε στα 83,5 μέτρα, έχοντας κόντρα άνεμο 0,06 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος.

«Αρκετοί άνθρωποι πλέον στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για το άλμα με σκι. Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν», δήλωσε στο Eurosport ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Καβαλιώτης αθλητής, (γεννημένος στην Βρέμη από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα) δεν είχε πάντως πολλές ελπίδες διάκρισης, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση ώστε να προπονηθούν οι αθλητές. Το όνομά του, ωστόσο, γράφτηκε στην ιστορία.



Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!