Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στα κάγκελα οι αγρότες παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες - 30 μπλόκα σε όλη τη χώρα


Φουντώνουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα καθώς οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Τι ζητάνε οι αγρότες:
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας "αυτή τη στιγμή ο αγώνας των αγροτών συνεχίζει και δυναμώνει και τα μπλόκα εχουν ήδη ξεπεράσει τα 30 σε όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας που είναι το μεγαλύτερο ενισχύεται καθημερινά με τρακτέρ και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν τους αγρότες στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν στάχτη στα μάτια για εμάς, γιατί δεν απαντά στα βασικά μας αιτήματα τα οποία είναι:
- να μην πληρώνουμε φόρο 13% από το πρώτο ευρώ. Να υπάρχει δηλαδή αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής που αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο, με τις τιμές του πετρελαίου, του ρεύματος και τα κάθε άλλου είδους χαράτσια που πληρώνουμε στα σπίτια και στα χωράφια.
- τις εξευτελιστικές τιμές που πουλάμε τα προϊόντα μας.
- ερχεται και η νέα αγροτική πολιτική απο το 2015 η οποία μειώνει και άλλο τις ενισχύσεις και βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια.
Ολα αυτά μας εμποδίζουν να συνεχίσουμε να παράγουμε και αυτή τη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι στην ουσία δώρο - άδωρο γιατί δεν απαντούν στα βασικά μας αιτήματα" είπε τέλος ο Ρίζος Μαρούδας.
Τα επόμενα βήματα των αγροτών - Πότε θα κλείσει η εθνική οδός
Το μεσημέρι του Σαββάτου, 8/2/2014, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας προκειμένου οι αγρότες από όλα τα μπλόκα να συντονίσουν της κινήσεις τους.
Την Κυριακή, 9/2/2014, στις 12.00 το μεσημέρι οι αγρότες πραγματοποιούν παλλαϊκό συλλαλήτηριο στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού.
Δείτε που βρίσκονται τα μεγαλύτερα αγροτικά μπλόκα:
Το μεγαλύτερο μπλόκο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Νίκαια.
Τα άλλα μεγάλα μπλόκα είναι:
- στην Ορεστειάδα
- στη Φθιώτιδα στον Δρούγο
- 4 μπλόκα υπάρχουν στην Πέλλα με μεγαλύτερο αυτό στον κόμβο του Υψοχωρίου
- στην Κουλούρα, στην Ημαθία
- στην Μαραθιά, στη Ηλεία
- στα Χανιά, στην Κρήτη
- στην Πρέβεζα
- στην Αργολίδα
- στην Αχαϊα
Στα περισσότερα μπλόκα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Είναι ενδεικτικό οτι στο μπλόκο της Νίκαιας βρίσκτονται τουλάχιστον 14 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!