Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Χαμηλώνει τον πήχη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ο ΟΠΕΚ


Υψηλότερη ζήτηση για το αργό πετρέλαιο που παράγουν τα κράτη-μέλη του αναμένει τον επόμενο χρόνο ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), επιμένοντας ότι η στρατηγική του να επιτρέπει την πτώση των τιμών θα περιορίσει την προσφορά «μαύρου χρυσού» από τις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές.
Στη μηνιαία έκθεσή του, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η ζήτηση για το αργό που παράγουν τα κράτη-μέλη του θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 30,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα – 190.000 βαρέλια την ημέρα πάνω σε σχέση με την εκτίμησή του τον περασμένο μήνα – παρά τη βραδύτερη αύξηση της συνολικής ζήτησης λόγω των ασθενέστερων προοπτικών για τη Λατινική Αμερική και την Κίνα.
Ωστόσο, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2016 και προβλέπει μια λιγότερο δραματική επιβράδυνση για την προσφορά από μη κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ απ’ ό,τι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).
«Παρά τη μέτρια οικονομική ανάπτυξη, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν καλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση για το πετρέλαιο στις βασικές καταναλώτριες χώρες», τονίζει ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του. «Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει στη μείωση της ανισορροπίας στα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου, ωστόσο μένει να δούμε σε τι έκταση μπορεί να επιτευχθεί αυτό τους επόμενους μήνες», σημειώνει.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!