Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ειδομένη: Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εντείνει τις προειδοποιήσεις για σοβαρές ασθένειες

53.085 πρόσφυγες και μετανάστες στην επικράτεια 

Στην Ειδομένη, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μοίρασε φυλλάδια στους 10.292 πρόσφυγες προειδοποιώντας «για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών» και προτρέποντας τους να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό και να μεταβούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Ήδη οι δερματικές παθήσεις και οι γαστρεντερίτιδες πολλαπλασιάζονται, όπως και οι τροφικές δηλητηριάσεις από αλλοιωμένα τρόφιμα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας.
Τρία λεωφορεία αναχώρησαν το πρωί από τον καταυλισμό μεταφέροντας πρόσφυγες προς την Αθήνα και τα Ιωάννινα, ωστόσο ανένδοτοι παραμένουν όσοι ελπίζουν να ανοίξουν τα σύνορα.



Στον Πειραιά παραμένουν 3. 734 αλλοδαποί .Την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ξεκινήσει, η διαδικασία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τον Πειραιά, στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.
Δυνάμεις του στρατού εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την τοποθέτηση οικίσκων.

Στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται συνολικά 53.805 πρόσφυγες και μετανάστες. Τις τελευταίες μέρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν μόνο τριάντα νέες αφίξεις.

Στην Καλαμάτα, μεταφέρθηκαν οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ξύλινη λέμβο και διασώθηκαν στις ακτές της Μεσσηνίας.

Ιωάννινα: Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα στο Κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά
«Η στρατηγική μας εμπεριέχει την πειθώ αλλά και τον έλεγχο. Είναι αντίστοιχη με τις αξίες του ανθρωπισμού, τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τους νόμους της χώρας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία«.
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, να εκκενωθούν το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη, να αναδιαμορφωθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βελτιωθεί ο συντονισμός όλων των υπουργείων στην παροχή υπηρεσιών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη «εργασίας», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, στο Κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες και να ακούσει τα προβλήματα τους. Κατά την άφιξη στο κέντρο, μικρά προσφυγόπουλα τον υποδέχτηκαν με λουλούδια, αλλά και ένα τραγούδι για την ειρήνη.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναχώρησε για το Κέντρο Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!