Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Formula 1: «Πετούσε» στο «ναό της ταχύτητας» ο Χάμιλτον


Την 7η εφετινή του νίκη πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes στο 12ο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στη Μόντσα της Ιταλίας.
Ολοταχώς για το back to back βαδίζει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση πανηγύρισε την πρωτιά και στο «ναό της ταχύτητας», φτάνοντας τις 40 νίκες στη μεγάλη καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την pole position και δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρηθεί στην κορυφή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περνώντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.
Με τη νίκη αυτή ο κάτοχος του τίτλου και μεγάλο φαβορί για να διατηρήσει το στέμμα του διεύρυνε τη διαφορά από το ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Κίμι Ραϊκόνεν, έκανε κακή εκκίνηση (ξεκίνησε από την 2η θέση) και τελικά τερμάτισε 5ος, παρ'  όλα αυτά η Ferrari ανέβηκε στο βάθρο με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να οδηγεί τη σκουντερία στην 2η θέση και τους τιφόζι να πανηγυρίζουν την επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας είδε τον κινητήρα του προπορευόμενου, Νίκο Ρόσμπεργκ, να σπάει κι έτσι ο έτερος οδηγός της Mercedes έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο Γερμανός έτρεχε στη Μόντσα με τη μονάδα ισχύος που είχε στο Σπα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε μετά την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο Βάλτερι Μπότας, έχοντας πίσω του τον Κίμι Ραϊκονεν.
Από κει και πέρα, η Lotus, μετά την καλή εμφάνιση του Γκροσάν στο βελγικό γκραν πρι, επέστρεψε στις... χαμηλές πτήσεις. Και οι δύο οδηγοί της ομάδας επέστρεψαν στα πιτ πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος με προβλήματα στα μονοθέσια τους. Η λέξη απογοήτευση ίσως είναι μικρή για να απεικονίσει τα συναισθήματα των ανθρώπων της McLaren, που είδαν τον Τζένσον Μπάτον να τερματίζει 14ος, ενώ ο ομόσταβλός του, Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στο τέλος του αγώνα.
Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Σεπτέμβριου με το γκραν πρι της Σιγκαπούρης.
Στη βαθμολογία των οδηγών: ο Χάμιλτον προηγείται με 252 βαθμούς, στους 199 έμεινε ο Ρόσμπεργκ, ενώ ο Φέτελ με την 2η θέση που πήρε πλησίασε το Γερμανό κι έχει 178 βαθμούς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας στο Χαλκιδική360.
Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο Χαλκιδική360, για αυτό μην ανησυχήσετε για την τυχόν καθυστέρηση στην εμφάνιση τους.Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες!
Σχόλια σε αγγλικούς χαρακτήρες ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!